Момиченце е живяло затворено 2 години в апартамент без светлина

0
5-годишното дете е било в изключително окаяно състояние
5-годишното дете е било в изключително окаяно състояние

Момиченце на пет години е било затворено в апартамент цели две години в германски град.

То било открито в занемарено състояние и на практика не виждало светлина през цялото време, докато е било затворено в дом в Еберсвалде, на около 50 км на север от Берлин.

Този случай стана известен в събота, когато първи го съобщи местното издание Markische Oderzeitung, предава 24 часа. Отговорните институции са запознати със съдбата на детето от декември 2019 година.

Установено е, че момичето е изостанало във физическо и умствено отношение. Тя е живяла като в „Къщата на Каспар“, напълно изолирана и изключена от външния свят, пише вестникът.

Той разказва, че малката в момента се намира под грижите на болница "Емануил" в Бернау. Тя е приета в "изключително окаяно състояние", според източникът.

А апартамента, от който е изведено момичето, са живели още нейните брат и сестра. Няма данни за тяхното състояние.

Вчера не е станало ясно кои са родителите на децата, както и дали те са поставили под опасност децата си, и дали са им навредили психически и физически.

"Полицията още не е запозната с причините за този случай", информира говорител журналист на германския таблоид "Билд".

Джени Йоргенсен, която е говорителка на Immanuel Albertinen Diakonie, под чиято шапка е болницата, казва, че момичето все още се лекува и не отговори на въпроса каква е диагнозата му и как се лекува.

Случаят напомня много съдбата на шестгодишния Денис от Котбус. В края на 2001 г. момчето е било оставено без храна и вода пред очите на собствените си родители, братя и сестри. Тогава никой не се грижеше за него в семейството му. В крайна сметна детето почина, а майка му скри тялото му във фризер - умрялото момче бе открито случайно три години по-късно, през юни 2004 г., припомня "Билд".

Майката, която уби през 2001 годино момчето си и го сложи в сандък, е на свобода 17 години след смъртта на малкия Денис от Котбус (Бранденбург), както съобщава телевизионният канал rbb.

Вероятно службите за закрила на младежите не са си свършили и сега работата - в случая с момиченцето, преди Коледа, и не са попречили да се спре нова трагедия.

Само през 2018 г. 4680 деца бяха поети от службите за закрила на младежите в Бранденбург, сочи статистиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари