Близките на починалото българче в Кьолн търсят истината за смъртта му

1
Родителите са обезпокоени от възможна манипулация на резултатите от аутопсията на 4-годишната Селин
Родителите са обезпокоени от възможна манипулация на резултатите от аутопсията на 4-годишната Селин Видео: NOVA

Независима медицинска експертиза и справедливост за смъртта на Селин поискаха в протестна подписка близките на 4-годишното момиченце от Добрич, починало в Кьолн.

Около 800 близки на семейството излязоха на протест пред клиниката, в която според родителите, дъщеричката им не е получила адекватна медицинска помощ. Протестиращите подготвиха протестна подписка. Тя е адресирана до канцлера, главния прокурор и министъра на здравеопазването на Федерална Република Германия. Близките са обезпокоени от опасността от манипулиране на резултатите от аутопсията на детето, информира NOVA.

Малката Селин вдига висока температура, майка й я води в болница, но оттам я успокояват, че няма основания за безпокойство. Два дни по-късно детето се влошило и семейството отново посетило същото лечебно заведение. Тогава лекарите вече назначили изследвания, след които се установило, че детето е с белодробна инфекция. След операция 4-годишното момиченце издъхнало. Родителите му обвиняват германските лекари и ще ги съдят.

В протестната декларация се казва: „Българската общност в Германия, изразяваме възмущението си от небрежното действие на лекарите, работещи в клиниката в Кьолн, които от непрофесионализъм и небрежно поведение причиниха смъртта на Селин. Детето е било прието на в болницата при видимо увредено общо състояние, то е било изпратено в къщи без да бъдат направени рутинни изследвания и рентгенова снимка при наличието на оплаквания, че не може да диша. Тази небрежност и непрофесионализъм са довели до смъртта на Селин.

Родителите на Селин са силно обезпокоени от съмненията им за манипулиране на медицинската експертиза от аутопсията. Тези обстоятелства предизвикват у нас силно безпокойствие и несигурност. Българите сме миролюбив народ, научен да изкарва прехраната си с труд. Обстоятелствата в родната ни страна ни принудиха да емигрираме, но каква е цената?"

Към декларацията са приложени и събраните по време на протеста в Кьолн подписи. Бащата на малката Селин е Нурджан Бехти – известен ромски певец, който от няколко години работи в Германия. Той е от село Воднянци, Добричко, а съпругата му е от с. Дянково. Двамата имат три деца – две момиченца и момченце, което е най-малкото. От няколко години живеят в Германия.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, операцията успешна ли е? Ще може ли вече да ям сладко?
- Какво сладко, бе...
- Е, не сега веднага, за в бъдеще?
- Какво бъдеще, бе...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари