Мним инспектор проверявал само момичета в градския транспорт на София

0
Мъжът се е представял за "частно лице, подпомагащо полицията"
Мъжът се е представял за "частно лице, подпомагащо полицията" Снимка: bTV, стоп кадър

Мним инспектор притеснява момичетата в градския транспорт в Студентски град

Мъжът се е представял за "частно лице, подпомагащо полицията", разкрива bTV

В автобус 280 преди дни се качва инспектор, който тормози момичетата, като иска от тях личните им данни и прави проверка дали носят маски, а след това  издава и фалшиви актове.

 "Преди дни пътувах с 280, прибирах се в Студентски град и по едно време дойде едни мъж, който се представи за частно лице, което подпомага полицията и следи за изпълнение за заповедта за носене на маска. Понеже момичето до мен беше без маска, всъщност тя беше с маска, но маската й беше под носа и той изтъкна това, че маската й е под носа като й каза, че трябва да слезе на следващата спирка, за да я глоби. Когато ние поискахме той да се легитимира по някакъв начин, той отказа, каза ще го направя след като вие слезете на спирката", разказа Симона Йорданова. 

Мъжът започнал да ги разпитва от къде са, къде живеят и къде учат. От лицето му не се е виждало почти нищо, защото бил с маска и шапка, но по думите на момичето е около 40-50 годишен. 

"Контрольорите са официални лица, те изпълняват служебните си задължения в униформено облекло и се представят със съответния бадж, който е поставен на видно място. В техните задължения се включва единствено и само контрола по редовността на пътя и пътниците, нямат правомощия да извършват проверки относно неспазването на противоепидемичните мерки", обясни Станислав Станков- организатор контролна дейност. 

По думите му проверки за тези мерки могат да се осъществяват от столичната РЗИ и от полицията като при всяка една проверка лицето е длъжно да се представи и да обяви каква е целта на проверката. 

От Центъра за градска мобилност също призовават гражданите, когато станат свидетели или потърпевши на такъв тип ситуация за подават сигналите и оплакванията си към 112. Потърпевшата съответно е подала жалба към 7мо районно и случаят тепърва ще се разглежда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари