Млади творци показват произведенията си в Дом Канети

0
Официалното откриване на събитието ще бъде в събота, от 16 чasa
Официалното откриване на събитието ще бъде в събота, от 16 чasa Видео: БНТ

Мрежа „Изкуство”. Това е името, под което група млади творци избраха да представят произведенията си. Творбите им са разположени в пространството на Дом Канети в Русе. Изложбата е третото събитие от инициативата „Фабрика за един ден”.

Ваяна е един от над 20-те участници в експозицията. Представя се с авторския си музикален проект „Коприва”. Няма точно определение за стила си.

Ваяна Ташева
„Някои казват, че е чил, примесен с вуду. Някои казват, че звучи като трип-хоп. Малко етно, от време на време.”

По-интерактивно. Така определят поредното издание на „Фабрика за един ден” неговите организатори. Младите творци вдъхват живот на фамилната къща на нобеловия лауреат Елиас Канети не само с фотография, изобразително изкуство и графичен дизайн.

Йоана Борисова – организатор
„Имаме повече инсталации тази година и повече музика, прожекция имаме на кино филм. Имаме повече артисти, които вече са заминала от града, но се връщат точно за изложбата в Русе.”

Официалното откриване на събитието ще бъде в събота, от 16 ч. Експозицията ще продължи да 10 септември. Амбицията на организаторите е да представят изложбата и в други градове на страната и вече подготвят коледното й издание.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари