Млад шофьор направи невероятна каскада в подлез

0

Нетипичен инцидент е станал в столичен подлез.

Лек автомобил "Фолксваген Поло" лежи вирнал гуми на стълбите преди тунелчето пред МОЛ-а на бул. "България". За това алармира очевидец, който изпрати и снимка на странния инцидент, сподели БЛИЦ

Катастрофата е като от екшън филм. На снимката се вижда, че има и униформено лице, но липсва линейка.

Читателят не уточнява как се е достигнало до катастрофата и дали има пострадали. Той пише само, че колата няма шофьор, така че не се знае и дали собственикът е мъж или жена. 

По-късно комисар изясни ситуацията: Автомобил е паднал в пешеходен подлез на кръстовището „България“ и бул. „Акад. Иван Е. Гешов“. Това каза комисар Тенчо Тенев - началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР, цитиран от Агенция "Фокус".

"Млад водач, карайки малко по-бързо, е загубил контрол над автомобила и е влязъл в пешеходния подлез. Вследствие на инцидента няма пострадали. Автомобилът е изкаран с аварийна група от подлеза. Инцидентът е регистриран снощи", каза още комисар Тенев.

Той съобщи, че по същото време водач, с 1 промил алкохол в кръвта се е ударил в стълб, след като е излизал от едно от локалните платна на кръговото на 4-ти км. Водачът е пострадал, откаран е в болница със счупен крак. През почивните дни е имало доста случаи на водачи, които са употребили алкохол. Само за снощи те са били четири. 

Жена е загинала, след като е била затисната от автомобил при катастрофа на АМ „Тракия“ посока София при разклона за Казичене. Това каза за комисар Тенчо Тенев, за тежкия инцидентът от снощи. Автомобилът е управляван от млад водач, който е карал бързо и излязъл от пътното платно. Излизайки от платното, автомобилът се е преобърнал, при което от него пада пътничката. Тя е е затисната от леката кола и вследствие на това е починала на място.

Комисар Тенев подчерта, че всички пътни полицаи са били на работа през почивните дни и ще продължат да бъдат и през днешния ден. „На всички входни артерии на столицата ще имаме наши полицейски екипи, които ще подпомагат движението. По големите булеварди ще има патрулиращи пътни полицаи с автомобили“, посочи той.

Комисар Тенев уточни, че при авария по пътното платно, те ще могат своевременно да изтеглят автомобила, за да не се създават колони. Той обърна внимание на лошите метеорологични условия. „Очаква се заледяване на определени участъци на пътното платно, въпреки че снегопочистващите фирми и Столичният инспекторат имат готовност да реагират своевременно“, каза той и предупреди водачите да карат внимателно и с необходимата дистанция. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари