Митничари задържаха над 1000 кутии цигари на Дунав мост

0
Общо 21 200 къса цигари задържаха митнически служители от ТД Митница Русе при две проверки
Общо 21 200 къса цигари задържаха митнически служители от ТД Митница Русе при две проверки Снимка: Архив

Общо 21 200 къса цигари задържаха митнически служители от ТД Митница Русе при две проверки

На 16.07.2023 г., около 18:00 часа в района на ГКПП Дунав мост- Русе митнически инспектори спират за проверка лек автомобил, пътуващ от България за Германия. При огледа митническите служители откриват голямо количество цигари, укрити под капака на двигателя, както и във фабрични кухини под корите на автомобила и в колонките за предпазните колани. Недекларираните цигари са облепени с валиден български акцизен бандерол.

Откритите акцизни стоки са общо 16 800 къса (840 кутии) и са задържани от митническите власти.

При друг случай на 14.07.2023 г. около 11:30 часа отново в района на ГКПП Дунав мостРусе е спрян за щателна митническа проверка товарен автомобил, пътуващ за Нидерландия. При физическа проверка, след разтоварване на част от превозваните стоки и премахване на дървени капаци от пода на автомобила, в естествена кухина митническите инспектори установяват наличието на тютюневи изделия.

Общото количество на откритите и задържани от митническите власти недекларирани цигари е 4400 къса (220 кутии), като всички са били облепени с валиден български акцизен бандерол.

По случаите са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари