Митничари задържаха 5000 кутии цигари на Дунав мост

1
Митнически инспектори задържаха над 100 000 къса цигари при няколко случая на Дунав мост при Русе
Митнически инспектори задържаха над 100 000 къса цигари при няколко случая на Дунав мост при Русе Снимка: Агенция Митници / Архив

Митнически инспектори задържаха над 100 000 къса цигари при няколко случая на Дунав мост при Русе

Митнически инспектори на ТД Митница Русе задържаха 100 380 къса цигари на Дунав мост при Русе при няколко случая в периода 16 - 19.02.2024 година.

31 800 къса (1590 кутии) цигари, облепени с български акцизни бандероли, са били установени в лек автомобил, управляван от български гражданин към Франция. Цигарите са открити в хода на проверката под капака на двигателя, на мястото на резервната гума, под корите на пода и в задната броня на автомобила. Стоките са били превозвани без задължителните, съгласно Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) документи. Цигарите са иззети, а на водача е съставен акт.

На 19.02.2024 г. митническите служители са извършили проверка на друг лек автомобил, управляван от българин на път за Германия. Под тапицерията на пода на автомобила, в кошче от детска количка и в личните вещи на пътник в автомобила са намерени общо 26 400 къса (1320 кутии) цигари, облепени с български бандероли. Акцизните стоки, превозвани в нарушение на ЗАДС са задържани, съставен е акт.

При други два подобни случая са задържани съответно 25 800 къса (1290 кутии) и 13 180 къса (659 кутии) цигари, също с български акцизни бандероли.

В един от случаите, на 18.02.2024 година, в товарен автомобил по маршрута Турция – Румъния са установени 3200 къса цигари без български бандероли. Те са били укрити в шофьорската кабина и в естествена кухина над двигателя. Водачът – турски гражданин е заявил, че ги е закупил от Турция за себе си и за приятели. Контрабандните цигари са иззети, на водача е съставен акт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари