Миризма на химикали в центъра на Русе

6
Един ден мирише на бакелит, друг ден мирише на смола, а понякога целият град смърди на обор
Един ден мирише на бакелит, друг ден мирише на смола, а понякога целият град смърди на обор Снимка: Dunavmost

Тежка миризма на химикали се носи в централната част на града

В редакцията на Dunavmost получихме няколко сигнала от граждани, които определят миризмата като непоносима.

"Това може би е от производство на боя, защото смолите миришат по този начин. Време е да се обърне внимание и на другите замърсители, които ни тровят всяка вечер", оплаква се г-н Маринов.

"Русе наистина е като газова камера, защото е затиснат и от изток и от запад с мръсни производства. Един ден мирише на бакелит, друг ден мирише на смола, а понякога целият град смърди на обор", споделя русенец, пожелал анонимност.

Почти всеки ден хората се оплакват от замърсяването, но от РИОСВ вчера констатираха, че нямало сериозно замърсяване на въздуха в Русе

Парадоксалната констатацията на екоинспекцията дойде вчера след формални проверки на предприятията в региона, които бяха назначени от министъра на околната среда и водите.

"По данни на регионалната инспекция се оказва, че няма завишение на нормите . Гражданите и обществеността подават сигнали, имат твърдения за замърсяване на въздуха. От друга страна институциите не установяват такива норми", заяви общинският съветник Дауд Ибрям.

"Анализът който вчера показахме на обществеността показа, че има замърсяване. Използвахме данни със свободен достъп. Тези данни показват, че през последните 3 седмици е имало 6 пъти превишаване на едно от химичните съединения", каза екоактивистът Иван Белчев.

Изглежда, че парите не миришат или чантаджиите от институциите нямат деца, за които да се тревожат. 

Припомняме, че в началото на тази година общинският съветник от партия „Атака“ Мирослав Славчев искаше да ни изгони да живеем на село, защото изведнъж сме станали "мега чувствителни".

Тогава „Шефът на сметището“ каза: Който не иска да му мирише в Русе - да заминава на село!

Парадоксално е "отровни" хора като Мирослав Славчев да са членове на Комисията по екология, което напълно обяснява защо не може да се справим отровата в нашия град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари