Глобиха „Оргахим" заради миризма на химикали

6
Днес е съставен акт за административно нарушение на „Оргахим Резинс“
Днес е съставен акт за административно нарушение на „Оргахим Резинс“ Снимка: Dunavmost / Архив

Днес е съставен акт за административно нарушение на „Оргахим Резинс“ АД

Нарушението е констатирано при извънредна съвместна проверка с представител на Община Русе, извършена след постъпили сигнали за наличие на неприятна сладникава миризма на химикали в района на улица „Борисова” и централна градска част на Русе, съобщиха от екоинспекцията в града. 

Извършен е незабавен обход в Западна промишлена зона, по булевард „Трети март” до Сарайския мост и в обратна посока. Установена е неприятна, специфична за дейността на дружеството миризма в района пред производствената площадка, покрай бившия завод „Дунавска коприна“ и Сарайския мост.

Разпространението на миризми, извън производствената площадка, представлява нарушение на условие, записано в Комплексното разрешително на дружеството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Адвокат
    Това няма да падне в съда само ако не го обжалват
  • 0
    8
    Павел
    Майка ви ще еба,мърши долни
  • 12
    7
    мммм
    Глобата пак ли е направена на база "обход " и "мирис" ? Тези глоби падат в съда без проблем, понеже не са извършени необходимите процедури по доказване на замърсяването и замърсителя. Такива глоби се пишат умишлени с цел да замажат очите на народа и после завода си ги обжалва и те падат. В Монтюпе беше същото ...
  • 9
    6
    Гешев
    50лв глоба! Да се научат
  • 10
    5
    Гражданин
    Интересно, кой е участвал в съвместната проверка с представител от Общината? Ако е РИОСВ, те самите преди време казаха, че няма такова понятие като неприятна миризма... Нещо си противоречим или Монтюпе си плаща повече...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари