Миниподводница решава научни задачи в Черно море

0
Миниподводницата PC-8B могат да видят всички, които посетят Деня на отворените врати
Миниподводницата PC-8B могат да видят всички, които посетят Деня на отворените врати Видео: БГНЕС

Миниподводницата PC-8B могат да видят всички, които посетят Деня на отворените врати, обявен от Института по океанология „Проф. Фритьоф Нансен” във Варна, предаде БГНЕС.

Миниподводницата решава научни задачи в областта на морската биология и екология, морската геология и дълбоководна археология. Инициативата за деня на отворените врати пък е по повод Международния ден на Черно море и Деня на народните.

Черно море е една от нашите национални граници, Черно море е нашата научна дейност, но Черно море е и нашият живот. Усилията на учените, които работят в Института по океанология са насочени към опазване на черноморската екосистема като цяло, изучаване на биоразнообразието, както и всички промени които стават в Черно море, под влияние на глобалния процес на климатичните промени, заяви доц. Райна Христова.

Ако днес изберете да отидете в Института по океанология гостоприемно ще ви бъдат отворени вратите на научно-изследователски лаборатории, в които учените работят по много национални и европейски проекти, свързани с координация и управление на ефектите от глобалните климатични промени в Черноморския регион.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари