Напрежение! Руската подводница "Ростов на Дон" навлезе в Черно море

2
Подводницата  доскоро е участвала в обстрел на позиции на ИД
Подводницата доскоро е участвала в обстрел на позиции на ИД Видео: Syria HD

Б-237 „Ростов на Дон” преминава Босфора под моста на Истанбул на път към Черно море.

На 13 декември 2015 г. руската голяма дизел-електрическа подводница Б-237 "Ростов на Дон” е преминала проливите Дарданели и Босфор и влязла в Черно море с курс към Севастопол, информира Блиц.

Съобщението е на руското военно ведомство.„Ростов на Дон” втората подводница от проект 06363, построена за Черноморския флот в корабостроителницата в Санкт Петербург, тя е една от най-тихите и практически не може да се засича.

Спусната е на вода на 26 юни 2014 г. През април извърши преход от Кронщадт до Северния флот за последни изпитания и стрелби.

На 2 октомври изстреля от подводно положение противокорабни ракети „Калибр-ПЛ” по земен полигон.

На 4 ноември подводницата излезе от Кронщадт и предприе поход около Западна Европа към Черно море. На 13 ноември тя премина в надводно положение Ламанш, но няма данни за преминаването през Гибралтар.

На 8 декември „Ростов на Дон” за първи път в историята на руския флот произведе от подводно положение в източната част на Средиземно море стрелба с четири ракети „Калибр-ПЛ” по позиции на „Ислямска държава” на територията на Сирия.

При преминаване през Черноморските проливи „Ростов на Дон” е съпровождана от руския спасителен буксир СБ-36.

От турска страна подводницата е съпровождана от големия стражеви катер P 1200Tuzla и от катер TSCG 90 от бреговата охрана.

По време на съпровождането турските ВМС са имали изключителната възможност да направят акустични измервания на тихата руска подводница, които ще бъдат предадени не НАТО.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари