Тодор Кантарджиев: Пазете се от местата, обрасли в бръшлян

2
Пръскайте дрехите на децата с репелентите
Пръскайте дрехите на децата с репелентите

Пръскайте дрехите на децата с репелентите

Местата, обрасли в бръшлян, са пълни с кърлежи. Това обясни в ефира на „Здравей, България” по NOVA проф. Тодор Кантарджиев, епидемиолог и бивш директор на Центъра по заразни и паразитни болести.

„Преди седмици, когато имаше засушаване, настоявах да се пръска. Това трябва да се прави, когато не вали дъжд. Когато бях ръководител на Центъра, направихме карта на София с най-опасните места. Най-много кърлежи има в Борисовата градина около тенис кортовете заради буйната растителност. Друго опасно място са междублоковите пространства”, поясни той.

И даде няколко съвета как да се пазим от паразитите.

„Избягвайте ходенето по тревата, репелентите са много полезни. Пръскайте дрехите на малките деца. По-големите хора могат да пръскат и по кожата. След разходка винаги проверявайте сгъвките на колената и ръцете”, каза още Кантарджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари