Миков представи мобилното приложение на парламента

0
Миков представи мобилното приложение на парламента
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Михаил Миков представи мобилно приложение на интернет страницата на Народното събрание.

То е достъпно под името Bulgarian parliament и е специално разработено за операционната система за смартфони и таблети iOS на Apple, както и за Android на Google.

Приложението се състои от 6 модула, които се актуализират в реално време от Интернет страницата на българския парламент.

Председателят на 42-рото Народното събрание обясни, че целта на иновативната идея е да се осъществи по-добра комуникация между гражданите и НС. Той призова и останалите държавни органи да работят по-активно с модерните технологии.

Комуникацията между гражданите и институциите трябва да се осъществява и в условията на електронна среда, допълни Михаил Миков.

Директорът на Дирекция „Информационни и комуникационни системи” в Народното събрание Владимир Дойчинов уточни, че чрез мобилното приложение за потребителите могат да използват информация за всеки от народните представители, за дневния ред на пленарните заседания, за внесените законопроекти, за заседанията на парламентарните комисии, за парламентарния контрол и др.

По думите му приложението ще претърпи разширяване. Възможно е и добавянето на нови модули.

Представеното мобилно приложение на страницата на Народното събрание може да бъде изтеглено напълно безплатно от Интернет магазините на Apple и на Google.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари