Мика Зайкова няма да е депутат в новия парламент

0
И други знакови политически лица се разминават с депутатските банки
И други знакови политически лица се разминават с депутатските банки Снимка: БТА

И други знакови политически лица се разминават с депутатските банки

Доайенът на 45-ия и 46-ия парламент Мика Зайкова от "Има такъв народ" няма да бъде депутат в следващото Народно събрание. Това показват данните на Централната избирателна комисия при почти 100% преброени протоколи, съобщи bTV.

79-годишната икономистка е водач на листата на ИТН в Смолян, но мандатите там са само 4. По предварителни изчисления депутати от района ще са от ГЕРБ, ДПС, Продължаваме промяната и БСП и шансът на Зайкова вече е сведен почти до нула.

Издателят Манол Пейков от ДБ също няма да е депутат, съобщи самият той. "Вече е сигурно: няма да съм част от 47-ия български парламент. Няма да мога да спирам на парламентарния паркинг бялото си електрическо возило и да го навирам в очите на онези с черните служебни чудовища с въглероден отпечатък колкото на малък завод за горене на боклук", написа той във фейсбук. Досега той е бил в състава на два парламента - тези от пролетта и лятото на 2021 година.

Борислав Сандов също няма да е народен представител, съобщи offnews. Той беше водач на Демократична България в Монтана, но обединението не получава мандат в този избирателен район. Съпредседателят на "Зелено движение" е втори в листата в 25 МИР, но д-р Александър Симидчиев го измества с по-висок преференциален вот.

Георг Георгиев (ГЕРБ) много вероятно също няма да е депутат. В Перник, където бившият зам.-министър на външните работи е втори в листата, той бе изместен от последната Христина Георгиева, а в Софийския 24 МИР е на четвърто място, но депутатите на ГЕРБ от този район ще са само трима.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари