Международният съд потвърди, че Киев е подал иск срещу Москва за планиране на геноцид

1
Украинските власти са поискали от съдиите да наредят временни мерки в защита на тяхната страна
Украинските власти са поискали от съдиите да наредят временни мерки в защита на тяхната страна Снимка: iStock

Международният съд на ООН потвърди, че Киев е подал иск срещу Москва, заявявайки, че твърденията на Русия, че е започнала нашествие в Украйна, за да предотврати геноцид, са неоснователни.

Украинските власти са поискали от съдиите да наредят временни мерки в защита на тяхната страна, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски заяви, че се е обърнал към Международния съд във връзка с нашествието на Русия.

В изявлението на съда не се уточнява кога ще бъде разгледан случаят.

В иска си Киев обвинява Русия, че планира геноцид в Украйна, добави съдът.

"В исковата си молба Украйна обвинява Руската федерация в "планиране на геноцид в Украйна" и твърди, че Русия "нарочно убива лица с украинска националност и извършва тежки посегателства срещу физическото им състояние", се казва в цитирано от Франс прес изявление на съда, базиран в Хага.

Решенията на създадения през 1946 г. съд не могат да бъдат обжалвани, но той не разполага с никакви средства за налагането им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Do komentar2
    Наистина, има ли и каква е връзката между бързото приключване на пандемията последният месец и ситуацията между Русия и Украйна. Някак съвпадат.
  • 2
    2
    Да ви ЕПМ
    А за геноцидът с коронавируса и *ваксините* , който сътворихте, МЪЛЧИТЕ?
  • 1
    1
    ...
    Гадното еврейче и кукловодите му какъв ще го ядат...ще им се стъжни !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари