Реджеп Ердоган поиска прекратяване на войната в Украйна

0
Според турския президент трайният мир трябва да се основава на защитата на териториалната цялост на Украйна
Според турския президент трайният мир трябва да се основава на защитата на териториалната цялост на Украйна Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган призова за "достоен изход" от продължаващата вече седем месеца криза, предизвикана от руската инвазия в Украйна

Ердоган използва добрите си работни отношения както с Москва, така и с Киев, за да се опита да намери дипломатическо решение на войната.

Той разговаря по телефона с украинския президент Володимир Зеленски малко преди да се обърне на сесията на Общото събрание на ООН с настоятелен призив за мир.

"Заедно трябва да намерим разумно практично дипломатическо решение, което да даде и на двете страни достоен изход от кризата", заяви Ердоган на сесията на ООН, предаде БГНЕС.

Той допълни, че трайният мир трябва да се основава на защитата на териториалната цялост на Украйна:

"Ще продължим да увеличаваме усилията си за прекратяване на войната, която отново се разгоря през последните дни, въз основа на териториалната цялост и независимостта на Украйна. Приканвам международните организации и всички държави да окажат искрена подкрепа на усилията на Турция".

Турция, член на НАТО, никога не е признавала анексирането на украинския полуостров Крим от Русия през 2014 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари