Международната селскостопанска изложба в Пловдив

0
„Агра 2016“ ще се проведе в Пловдив от 24 до 28 февруари
„Агра 2016“ ще се проведе в Пловдив от 24 до 28 февруари

Български и чуждестранни компании демонстрират отлична кондиция на Международната селскостопанска изложба „Агра 2016”, която ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир  Пловдив. 

Завръщат се фирми, които отсъстваха през последните три-четири  години, а  15% от заявилите участие до момента са нови изложители. 

Тези данни  показват, че  агробизнесът  продължава да набира сила, и затвърждават възходящата тенденция от предишното издание на изложението.

Гръцки и турски компании буквално окупират палатите и откритите площи. Своя дебют на изложението прави една от най-големите турски фирми за земеделска техника.

Представят се и нови участници от Гърция, предлагащи оборудване за оранжерии. 

Обяснение за бизнес инвазията от двете съседни държави е фактът, че деловите кръгове там оценяват пазара в България като добър, а на изложението могат да се срещнат с широк кръг потенциални клиенти, тъй като се очакват над 30 000 посетители от страната и чужбина.

Голям е интересът към „Агра 2016” и от страна  на бизнеса в Западна Европа. Холандското посолство например значително увеличава площта на експозицията си, където ще презентира водещи компании от различни сектори. Силно участие заявява и Чехия.

Българските производители и дистрибутори демонстрират същото високо ниво.

Повечето от завръщащите се изложители ангажират  по-големи щандове, за да покажат новите си  изделия и  пазарния рестарт на фирмите си именно на най-значимото  икономическо събитие за селско стопанство в Югоизточна Европа.

То събира компании лидери, предлагащи технологии, техника, оборудване и материали за животновъдството и земеделието, нови  сортове и породи, модерни методи за производство, включително биологично. 

Агра 2016” е част от второто издание на мегафорума за агробизнес, храни, вино и туризъм, организиран по инициатива на Международен панаир Пловдив и включващ  общо седем изложения. 

Другата „гореща точка” в рамките на мегафорума е Градът на виното, където участниците в Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2016” ще представят  новите си колекции.

Наред с изисканите  напитки ще стоят кулинарни  специалитети, приготвени от изявени  производители, които са част от  Международната изложба за храни  „Фудтех 2016”.

Изложенията „Агра”, „Винария” и „Фудтех” и „Хорека Пловдив“ отново се провеждат под егидата на Министерството на земеделието и храните.  

На снимката: Български и чуждестранни компании отново ще демонстрират своя напредък на Международната селскостопанска изложбаАгра 2016“ от 24 до 28 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари