Между 8000 и 10 500 коли дневно минават по пътя-убиец Русе – Бяла

6
Най-натоварено е през летния сезон, когато много румънски туристи пътуват за ваканция извън страната си
Най-натоварено е през летния сезон, когато много румънски туристи пътуват за ваканция извън страната си Снимка: Dunavmost, архив

Между 8000 и 10 500 автомобила на денонощие минават по пътя Русе – Бяла, по който върви и трафикът от и за Граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“

Това съобщи инспектор Илия Илиев от „Пътна полиция“ – Русе на среща в града по важни за региона въпроси, инициирана от областния управител Борислав Българинов, съобщава "Монитор". 

Наблюденията са от последните пет години. Статистиката сочи, че за един час по пътя, известен като „отсечката на смъртта“ заради многото катастрофи, минават над 330 – 430 автомобила. Най-натоварено е през летния сезон, когато много румънски туристи пътуват за ваканция извън страната си.

Пътят Русе – Бяла оглавява черната класация на най-опасните отсечки в България. По протежението му има няколко участъка с концентрация на пътно-транспортни произшествия, като най-честата причина за инцидентите е неспазването на правилата за движение.

Надеждата е в строителството на автомагистралата Русе – Велико Търново. Преди дни в отговор на депутатско питане служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова обясни, че реалистичният срок за изпълнение на проекта е 2022-2027 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари