Meteo Balkans: В петък ще паднат проливни валежи

3
В края на работната седмица през страната ще премине атмосферно смущение
В края на работната седмица през страната ще премине атмосферно смущение

В края на работната седмица през страната ще премине атмосферно смущение

През предстоящата седмица времето ще е по-често слънчево и горещо, прогнозира Имре Дузмат за Meteo Balkans. Ще се редуват дни с разкъсана висока облачност. На изолирани райони из страната все пак ще има вероятност да преминат и атмосферни смущения, развиващи се по топля фронт.

Атмосферата над Балканите като цяло ще се стабилизира и ще остане стабилна, което ще ни гарантира повече слънчеви часове, но и ще повиши вероятността от горски пожари.

Във вторник ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишават. Ще духа слаб, а в Дунавската равнина до умерен вятър от северозапад. След обяд над Източна България облачността ще се увеличи и на места ще превали и прегърми.

В сряда ще започне със слънчево и топло време. Късно след обяд и през нощта срещу четвъртък, предимно в северозападната половина от страната, ще се развива купеста облачност, но само на отделни райони е възможно да превали слаб дъжд.

Над останалата част от страната ще е предимно ясно и горещо.

Температурите и през двата дни ще останат високи и ще са между 32-38°С.

В четвъртък ще е предимно слънчево и горещо. Отново привечер и през нощта срещу петък над Дунавската равнина очакваме да преминат атмосферни смущения. Вятърът през деня ще се ориентира от северозапад и ще се усили до силен.

В петък, според Европейския център за средносрочни прогнози и GFS, през страната ще премине атмосферно смущение. Около обяд над Западна и Северна България, а по-късно през деня и над централните и южни райони, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат проливни валежи.

Температурите в четвъртък и петък ще останат почти без промяна и ще са между 35-40°С.

През почивните дни ще се задържи слънчево и горещо. Повече облаци очакваме главно над планинските райони, но вероятността за валежи е много малка. Температурите слабо ще се понижат, но ще се задържи горещо.

Седмичната прогноза е изготвена на базата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS. Подобни прогнози са несигурни в по-дългосрочен, 7-дневен план и е възможно да претърпят изменения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари