Медведев: Съществува риск конфликтът в Украйна да се превърне в пълномащабна ядрена война

0
Увеличава се вероятността водещата се понастоящем прокси война да се превърне в открит и директен конфликт между НАТО и Русия, заяви той
Увеличава се вероятността водещата се понастоящем прокси война да се превърне в открит и директен конфликт между НАТО и Русия, заяви той Снимка: РИА Новости

Рискът конфликтът в Украйна да прерасне в директен сблъсък между Русия и НАТО се увеличава

Това заяви днес бившият руски президент Дмитрий Медведев, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Медведев, който е заместник-председател на руския Съвет по националната сигурност, изтъкна, че оръжейните доставки на западните страни за Украйна и обучаването на украинските сили от западни инструктори "увеличават вероятността водещата се понастоящем прокси война да се превърне в открит и директен конфликт между НАТО и Русия".

"Винаги съществува риск такъв конфликт да се превърне в пълномащабна ядрена война - сценарий, който ще бъде катастрофален за всички", подчерта бившият руски президент.

Медведев, който беше президент на Русия от 2008 до 2012 г., когато Владимир Путин беше премиер, прави все по-твърди изявления през последните месеци, отбелязва Асошиейтед прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Здравко
    Ти, кой точно град изравниха със земята? И защо? Явно идея си нямаш, както и повечето хора, какво реално се случва. Добре е да се интересувате малко повече от ситуацията в Украйна, но това няма как да се получи, ако гледате само западни медии. Пропагандата обаче е жестока, спор няма.
  • 3
    5
    Пш
    Фалирала бензиностанция с ракети. Може и да ги използват. Болни мозъци.
  • 4
    4
    до 2
    Защо да затрива света, като като 3/4 от населението му им е съюзник? Заради едни кравари и лакеите им не си струва. А и кефът да гледаш краварите и подлогите им как умират от глад само защото са тъпи и имат илюзията, че жещо на този свят вече зависи от тях.:)
  • 0
    3
    до АЗ
    проКСи - проСКи - не си направил само правописна грешка, явно не знаеш значението на ПРОКСИ - Първо прочети в нета - примерен сайт на тълкуване - http://rechnik.info/proxy
  • 0
    2
    аз
    вместо да затриете света , вземете се затрийте сами и да се свършва. проски война било, изравнихте цял град със земята. Агресори и окупатори
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари