Мъж намери изчезналата си жена да проституира в Гърция

0
Мъжът твърди, че сам дава гласност на случая, защото не иска и други жени да пострадат
Мъжът твърди, че сам дава гласност на случая, защото не иска и други жени да пострадат

Мъж от циганската махала на Криводол сам намерил изчезналата си жена да проституира в Гърция, но не успял да я върне в България. Майката на три деца Христина Цекова напуснала дома си в началото на май т.г. и повече не се върнала. Младата циганка казала на 9-годишния Любен, на 7-годишната Патрисия и на 4-годишната Мария, че отива на пазар, но не се върнала до вечерта, пише tribali.info.

Разтревоженият й съпруг Данаил Цветанов безрезултатно я търсил по мобилния й телефон, но той се оказал изключен. Още на другия ден 34-годишния криводолчанин се обадил в полицията и 25-годишната била обявена за общодържавно издирване.

Седмица по-късно на следите на изчезналата попаднали столичните ченгета. Те открили Христина тъкмо когато се качвала в автобус за Гърция. Подписала и декларация, че отива на гурбет в южната ни съседка по собствено желание.

По настояване на полицаите Христина се обадила на мъжа си, извинила се внезапното си изчезване и уверила Данаил, че чрез нейна братовчедка си е намерила добра работа в Гърция и иска да изкара пари, за да издържа семейството си.

След седмица се разболяла дъщерята на Данаил и той се обадил на Христина да му прати малко пари за лекарства и храна. По телефона жена му казала, че сама не може да направи превод и това ще стори работодателя й.
Данаил, който преди време също бил на дълъг гурбет в Гърция, се усъмнил, че нещо не е наред, след като Христина нямала свободата сама да отиде до куриерската фирма. Докато говорел с нея, чул в слушалката женски глас да казва на някого на гръцки: "Не я оставяйте тая сама да говори по телефона!"

След два дни получил превод от 50 евро, пратени от мъж с адрес на остров Родос. Щом щерка му се оправила, оправният циганин поискал помощ от махалата и отпрашил за Гърция с намерение да намери жена си и да се приберат заедно в Криводол.

"Намерих адреса, от който ми бяха пратени парите и от къщата излезе един як мъжага, разказва преживелиците си Данаил. - Казах му на гръцки, че търся жена си Христина и искам да я видя. Оня отказа категорично и ми вика да забравя за Христина, защото тя му изкарвала много добри пари като проститутка. В същия момент жена ми чула гласа ми и вика някъде от къщата да бягам, за да не ме убият."

Данаил продължил да настоява и тогава излезли още четирима, които веднага почнали да го бият. После вързали ръцете му и го захвърлили в мазето на къщата. След като биячите на сводника издевателствали няколко дни над него, пуснали Данаил, който обещал веднага да се върне в България и да си мълчи.

Оказал се на свобода, пребития веднага влязъл в първия изпречил му се полицейски участък и разказал всичко по случая. Гръцката полиция атакувала свърталището, арестувала сводника и охраната му, а Христина била освободена. Казали й, че веднага може да си тръгне за България и съпругът й я чака. Циганката обаче отказала категорично и настояла, че доброволно е приела тази работа, затова не смятала да се връща скоро.

"Пред мен Христина каза, че не може да изостави братовчедка си, която я свързала с гръцкия сводник и издействала добро заплащане, спомня си Данаил. - Подозирам, че не иска да се върне от срам пред децата ни и хората от махалата, където се разчу с какво се занимава в Гърция."

Останалият без работа да се грижи за трите си деца мъж още не е сезирал прокуратурата по случая. Твърди, че сам дава гласност на случая, защото не иска и други жени да пострадат. Смята обаче да се обърне към полицията да разследват братовчедката на жена му, която често пътува до Гърция и обратно и вероятно продължава да наема млади жени с обещание за добра работа.

Източник: ТРИБАЛИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари