Мъж крие Ferrari в гарсониера повече от 30 години

1

Жител на Лос Анджелис съхранявал повече от 30 години рядък модел на Ferrari в едностаен апартамент в жилищна кооперация.

Мъжът зазидал колата в средата на 80-те години на миналия век, тъй като се страхувал да не ѝ се случи нещо, докато я реставрира, пише Факти.бг.

Необичайната история на скритото в холивудска гарсониера 250 GT PF от 1959-а разказва пред сайта Petrolicious адвокатът на собственика. Мъжът купил "ферарито" през 1975 г. и го карал като ежедневен автомобил в продължение на 8 години. После решил да го реставрира, но нямал никакво доверие на сервизите в Холивуд.

Човекът притежавал жилищна сграда с малки апартаменти и идеята да приюти колата там се родила съвсем естествено. През 1985 г. повикал бригада, която да срути една от стените на гарсониерата, вкарали купето вътре и я вдигнали наново.

Десетилетия наред мъжът купувал части и полека-лека възстановявал безценното си Ferrari. Дори му купил специални стойки, за да остане стабилно в случай на земетресение.

Адвокатът знаел отдавна тайната на клиента си, но видял колата с очите си чак съвсем неотдавна. Успял да го склони да му продаде рядкото купе, тъй като човекът разпродавал цялото си имущество и се оттеглял в заслужена пенсия.

Работата по извеждането на зазиданото Ferrari от гарсониерата отнела около 5 часа. Новият собственик смята да довърши започнатото от предшественика му и да реставрира колата в целия ѝ блясък.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари