"Ферари" кръщава модел на Михаел Шумахер

0
В чест на Шумахер ще бъде кръстена специалната версия на кола с допълнението „The Schumacher”
В чест на Шумахер ще бъде кръстена специалната версия на кола с допълнението „The Schumacher”

Страхотна почит би било, ако слуховете за кръщаване на модел на Ferrari с името „Михаел Шумахер“ се окажат верни.

Определено 7-кратният световен шампион във Формула 1 заслужава този престиж, но до момента от Скудерията не са потвърдили тази информация, която се разпространи доста бързо сред италианските медии и дори в престижното Auto Bild, сподели automedia.bg.

Информацията се появи, след като от Ferrari съобщиха, че за 70-я си юбилей ще пуснат пет специални модела. В следствие на това се прокрадна идеята, че един от моделите ще носи името на легендата Шумахер.

Компанията планира 350 „специални” коли – по 70 от всеки един от петте модела, които са в производство в момента. Засега се знае също така, че един от моделите ще бъде кръстен на холивудския актьор Стивън Маккуин.

Михаел Шумахер е един от най-успешните пилот във Формула 1 в историята на Ferrari с пет поредни световни титли между 2000 и 2004, а този период е и най-успешния изобщо в състезателната история на Скудерията.

Припомняме, че Михаел пострада тежко при падане на ски в края на 2013 година все още се възстановява в дома си в Швейцария след няколко черепно-мозъчни операции и на практика няма информация за състоянието му.

В негова чест ще бъде кръстена специалната версия на 488 GTB, като колата ще получи допълнението „The Schumacher”.

Ferrari влиза сред автомобилните производители през 1947 година, като това се приема за начало на производството на коли – тогава се появява Ferrari 125 – първият автомобил с емблемата на Ferrari. Иначе Енцо Ферари и екипът му сглобяват първите си коли през 1940 година, но тогава те все още не носят името на Ил Комендаторе.

Източник: automedia.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари