Единствено по рода си Ферари отива на търг

0

Един от най-редките модели на Ferrari със сигурност е 250 GTO, което се продава за скромните 34.65 милиона долара.

Благодарение на изключителната рядкост и фактът, че малцина колекционери биха искали да я пропуснат, цената започва да стига почти небето, пише Men.bg. Такива подозрения има и за още един модел на италианската фирма. 365 GTB/4 Daytona "Alloy" е кола, която е била произведена изцяло за 24-часовото състезание на Дейтона.

Построени са само 5 такива коли и от тях само една е била легализирана за движение по публични пътища.

И точно тази кола се продава в момента. Намира се в Япония и много скоро ще излезе на пазара, защото сами виждате състоянието ѝ. Колата е с изцяло оригинални части и освен изключително ниското тегло е единствената, която разполага с автоматични прозорци и плексиглас на фаровете.

Собственикът Макото Таки я е притежавал около 40 години, евентуално е направил няколко кръгчета, защото е успял да измине не повече от 40 000 километра. Като единствена легална машина, както и единствена в света, собственикът не търси повече от 1.65 до 2 милиона долара.

Не вярваме, че реставрацията няма да излезе колкото цената на возилото, ала след това е напълно възможно да мине рекорда на 250 GTO. Крис Еванс със сигурност ще наддава за тази кола, имайки предвид всички шансове за покупка.

Източник: Men.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари