Масови арести в Гърция заради пожарите

2
Арестувани са 147 души поради небрежност или за умишлен палеж
Арестувани са 147 души поради небрежност или за умишлен палеж Снимка: ЕПА / БГНЕС

Арестувани са 147 души поради небрежност или за умишлен палеж

Общо 119 души са арестувани от Противопожарната служба в Гърция за причиняване на пожари поради небрежност, а 27 души - за умишлен палеж, в периода от 1 май до днес, написа днес министърът за климатичната криза и гражданската защита Василис Кикилиас в съобщение в Екс (Туитър), цитирано от АНА-МПА, предаде БТА.

"От 1 май до днес: Противопожарната служба е извършила 119 ареста за подпалване поради небрежност и 27 за умишлен палеж. Гръцката полиция е извършила 18 ареста и е отвела други трима души за разпит. През последните три дни са извършени четири ареста за умишлен палеж в Авлонас, Каристос, Пахна и Лариса и два за небрежност с Каламата и Кос", уточни министърът.

По-рано днес от службата съобщиха, че са арестували двама мъже, за които се смята, че умишлено са причинили горски пожари. Те са били задържани в Каристос и в Лариса.

В четвъртък гръцката полиция арестува 45-годишен мъж, който се предполага, че е запалил три пожара в района на Авлонас, напомня АП. При претърсването на дома му бяха открити разпалки, газова горелка и борови иглички, съобщиха от полицията.

"Някои подпалвачи палят огньове, застрашавайки горите, собствеността и преди всичко човешките животи", коментира тогава министър Кикилиас. "Това, което се случва, е не само недопустимо, но и безнравствено и престъпно. Вие извършвате престъпление срещу страната. Ние ще ви намерим. Ще отговаряте пред правосъдието", подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари