Гърция е във война с пожарите

0
Още над 60 огнища се разгоряха днес в цялата страна
Още над 60 огнища се разгоряха днес в цялата страна

Още над 60 огнища се разгоряха днес в цялата страна

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви война на пожарите. Родос и Корфу са двата гръцки острова, където огнената стихия принуди властите да организират най-мащабната акция по евакуация в историята на страната. Пострадали няма.

Премиерът Кириакос Мицотакис заяви в парламента, че страната ще се възстанови от щетите и благодари на силите, участвали в евакуацията на хиляди туристи, които не са допуснали никой да пострада.

"Напълно откровен съм, ние сме във война. Цялото внимание е насочено към потушаването на пожарите. Ще изградим това, което изгубихме в огнената стихия, ще обещетим хората, които пострадаха."

За пореден ден стотици пожарникари, доброволци и военни части се борят с огнената стихия на остров Родос. Изгоряха стотици къщи, хотели и заведения, огромни са щетите на горски масиви. Част от огъня е локализиран, но не може да бъде потушен заради силния вятър, съобщават властите. Хиляди туристи напуснаха острова със самолетите, изпратени от европейски държави, съобщи БНР.

На остров Корфу също тече евакуация в селата в близост до огнения фронт. Единствената възможност да се напусне острова е по море с лодки и кораби на гранична охрана. Основно се гаси по въздух със съмолети и хеликоптери. Кметът на северната част на острова заяви, че има данни за умишлени полежи.

Още над 60 огнища се разгоряха днес в цялата страна, но са частично овладяни, съобщават от дирекция на полицията. Утре се очаква ново покачване на температурите в цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Мнение
    Нашите ганьовци, хотелиери, ресторантьори отчаяни се опитват да си спасят сезона на лайноморието.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари