Мартин Димитров: Има шансове за създаване на редовно правителство

0
Да, искаме третия мандат, но нека да видим какво става с първите два, коментира още Димитров
Да, искаме третия мандат, но нека да видим какво става с първите два, коментира още Димитров Снимка: БГНЕС

Да, искаме третия мандат, но нека да видим какво става с първите два, коментира още Димитров

"Има шансове за създаване на редовно правителство". Това коментира депутатът от парламентарната група (ПГ) на "Демократична България" Мартин Димитров пред журналисти преди началото на кръгла на тема: "Разгръщане на потенциала за зелена икономическа трансформация във въглищните региони на България", която се провежда в сградата на Центъра за изследване на демокрацията днес. Той добави, че от "Демократична България" виждат във втория мандат шанс за създаване на правителство, предаде БТА.

"Редовното правителство е по-силно от служебното", изтъкна Димитров. Според него "служебното правителство си избира теми, по които да работи. По някои от тях работи решително, докато други неглижира. При трети пък избира да не работи изобщо, защото "не са ангажимент на служебно правителство". Това са рисковете пред служебните правителства - те си избират по кои теми да работят", заяви Димитров.

На въпрос дали от "Демократична България" ще подкрепят ПГ на "Продължаваме промяната", ако от ПГ на ГЕРБ също го направят в пленарна зала, Димитров отговори, че "първо мандатът трябва да отиде при "Продължаваме промяната". Ако това се случи, "Демократична България" ще постави пред "Продължаваме промяната" приоритетите си и много сериозно може да се "погледне на възможността за създаване на правителство с техен мандат". Кого те ще поканят е тяхно решение", добави още Мартин Димитров.

Ако все пак ПГ на "Продължаваме промяната" не успеят да направят правителство с втория мандат, "Демократична България" иска третия мандат, защото може да бъде център на взимане на решения в тази трудна обстановка. Освен това пред страната са се натрупали много проблеми. "Да, искаме третия мандат, но нека да видим какво става с първите два", коментира още Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари