Бойко Борисов: При третия мандат може да има правителство

1
Вторият мандат от "Продължаваме промяната" няма да набере достатъчно подкрепа, смята лидерът на ГЕРБ
Вторият мандат от "Продължаваме промяната" няма да набере достатъчно подкрепа, смята лидерът на ГЕРБ

Вторият мандат от "Продължаваме промяната" няма да набере достатъчно подкрепа, смята лидерът на ГЕРБ

ГЕРБ - СДС може да подкрепи правителство при третия мандат връчен от президента, особено ако той отиде при "Демократична България".

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предава БНТ.

По думите му има достатъчно мнозинство по ключовите въпроси засягащи евроатлантическите ценности, включително помощта за Украйна и Шенген. В същото време вторият мандат от "Продължаваме промяната" няма да набере достатъчно подкрепа, смята Борисов.

"Третият мандат, не можем да влияем на президента, разбира се, но при правилен избор от негова страна, особено ако е в посока "Да, България" - има голям шанс да се направи правителство. Да, трудно ще е, но ако се направи програмно правителство, подобно на нашето с професор Габровски, мисля че може да се изпълни", коментира лидерът на ГЕРБ.

Очаква се президентът да връчи втория мандат на "Продължаваме промяната" през първата или втората седмица на новата година. От партията търсят подкрепа за съвместна декларация с приоритети за управление. Досега от ГЕРБ-СДС са обявили, че не биха подкрепили правителство на ПП. Кандидат за премиер е бившият образователен министър Николай Денков.

Първият мандат на ГЕРБ също не беше успешен. Те предложиха за премиер неврохирурга Николай Габровски, но предложеният от него кабинет не срещна достатъчно подкрепа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    до 3
    ония дето пеят в един тон с масква (бсп, възразждане) да не са по-различни, посокаta им е друга , все същите боклуци и продажници
  • 2
    3
    Ехх
    Вместо да имаме СУВЕРЕНИТЕТ ето тези продажници чакат американски представители да съставят ново антибългарско правителство!
  • 3
    2
    Стефан
    Всички чакат от американското посолство как ще съставят равителство.
  • 9
    1
    Дгд
    Скапан дебил. По добре млъкни и изчезни в дън земя
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари