Малкият Крис има нужда от помощта ни

0
9-годишното дете страда от рядко срещано агресивно злокачествено заболяване - сарком на Юинг
9-годишното дете страда от рядко срещано агресивно злокачествено заболяване - сарком на Юинг

Семейство от София се бори за живота на 9-годишния си син.

Кристиян Илиев страда от рядко срещано агресивно злокачествено заболяване - сарком на Юинг. Диагнозата му е поставена в края на октомври. В момента детенцето преминава през химиотерапевтичен курс в детското онкохематологично отделение в ИСУЛ. Това обаче е малка част от дългия път, който Криси трябва да измине. Семейството се нуждае от средства за животоспасяваща операция на сина си.

Бащата Георги Илиев споделя, че третокласникът му е безпроблемно дете. „Винаги е бил сърдечен и положително настроен към хората. Усмивката не слизаше от лицето му, докато не започна химиотерапията“, разказа Георги.

Родителите не могат да кажат все още точната сума от която се нуждаят за операцията. Те са правили запитвания в много болници в Европа. Без присъствието на детето и допълнителни изследвания само болница в Турция е дала приблизителна оферта за лечение - от 105 до 115 хил. евро. Предстоят още изследвания и от техните резултати болници в Израел, Германия и други държави ще могат да посочат точната сума.

Теоретично лечението на такова заболяване е свързано с химиотерапия, лъчетерапия, оперативна намеса, трансплантация на стволови клетки и после пак химиотерапия“, обясни бащата, без още да знае със сигурност къде и как ще се проведе лечението, предаде Монитор.

Освен прекрасно дете, Криси е и футболен талант. Той е част от академия „Царско село“. За да излезе победител от най-важния си мач, съотборниците му обединяват сили с Левски и ЦСКА. Така съперниците на терена си подават ръка в името на обща кауза- организират благотворителни турнири през декември, в които участие могат да вземат всички желаещи отбори от набор 2006, 2007 и 2008 г.

В социалната мрежа Фейсбук вече е организиран и Благотворителен базар "Всички за Криси". Там всеки желаещ да помогне може да включи като продаде своя вещ и дари парите за лечението на Кристиян.

Дарителските сметки, на които може да се помогне, са:

Банка ДСК ЕАД

IBAN: BG74STSA93000024851904 - в лева

IBAN: BG71STSA93000024851958 – в евро

BIC: STSABGSF

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари