Майката на бебето, изписано със счупено краче: Ще съдя болницата!

0
Бабата на детето настоя за най-строгото наказание, но все още няма яснота кой точно е виновен
Бабата на детето настоя за най-строгото наказание, но все още няма яснота кой точно е виновен Снимка: БНТ

Бабата на детето настоя за най-строгото наказание, но все още няма яснота кой точно е виновен

Роднините на бебето, което бе прието в многопрофилната болница в Благоевград с жълтеница и изписано със счупено краче, ще съдят лечебното заведение. Това заяви бабата на детето Маруся Георгиева, цитирана от БНТ.

Травмата е възникнала в лечебното заведение, стана ясно от констативния протокол, издаден след проверката от "Медицински надзор", който телевизията е получила съгласно Закона за достъп до обществена информация.

Бебето е прието за лечение на 1 април заради жълтеница, а изписано на 5 април, но със счупено краче.

"Все още не ми е добре, защото не знам коя е виновничката. Ние искаме да бъде наказана. Днес е нашето бебе, утре може да е вашето. Лекарите се прикриват един друг и все още не казват коя е, няма признание, а е уточнено, че крачето е счупено в болницата", каза Маруся Георгиева.

Първоначалната версия бе, че инцидентът се е случил, докато детето още е било вкъщи. Това изобщо не е така, защото лекарите са щели да видят още на първия ден, заяви бабата.

"Те дори не ни уведомиха, взеха го без никакво разрешение от родителите, карат го в София в "Пирогов" и ни звънят да ходим в София с личните карти".

Георгиева настоява за най-строгото наказание, защото смята, че ако въпросният лекар продължи да работи, може да постъпи така и с други деца.

Телевизията се свързва с директора на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев, който казва, че засега няма право да накаже никого, тъй като до момента никой от служителите не си е признал. Изчаква се да приключи разследването на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ivo
    Давай ги на сьд,те са мьрзеливи и груби,законов ще ги оправи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари