Крачето на новороденото момченце е счупено преди седмица

0
Директорът на благоевградската болница недоумява как се е стигнало до фрактурата
Директорът на благоевградската болница недоумява как се е стигнало до фрактурата Снимка: Кадър NOVA

Директорът на благоевградската болница недоумява как се е стигнало до фрактурата

Продължава вътрешната проверка в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Благоевград във връзка с изписано със счупен крак бебе, каза пред журналисти директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев.

Все още не могат да се дадат окончателни позиции, но се запознахме с повечето детайли, каза д-р Митев и посочи, че детето е родено на 11 март, след което е изписано. На 1 април момченцето отново е прието в отделението по неонатология с бебешка жълтеница и лека хрема.

На 5 април, по време на сутрешна визитация, дежурният лекар установява, че десният крак на детето е подут, след което се извършват изследвания и се оказва, че момченцето е с „немалка фрактура на дясната бедрена кост“, каза д-р Митев, предаде БТА.

„Това, трябва да ви кажа, че за мен е прецедент, най-здравата кост в човешкото тяло, при новородено, при новородени костите са пластични, за това трябва голяма сила и не мога да си представя как би могло да се случи такова нещо, и то в отделението да бъде счупена, дислоцирана и т.н.“, каза директорът на болницата.

След установяване на фрактурата детето е транспортирано до столичната болница „Пирогов“, където крачето е шинирано, и още същия ден е върнато в неонатологичното отделение на благоевградската държавна болница.

В документа, с който благоевградската болница разполага от „Пирогов“, е описано състоянието на детето и е посочено, че фрактурата е с давност около седмица, а директорът на МБАЛ – Благоевград го показа днес пред журналисти.

Персоналът на отделението по неонатология е дал обяснения, преглеждат се и записите от видеокамерите. Такива обаче има само в залата, в която се настаняват родените в болницата бебета. Дечица, които са на възраст под един месец, при необходимост също се лекуват в отделението по неонатология, но се настаняват в съседна зала от бебетата, родени в болницата, посочи д-р Митев и допълни, че само част от залата, в която е било настанено детето, попада под видеонаблюдение.

От 35 години работя в родилно отделение, такова чудо досега не е имало и мога да твърдя, че персоналът не би направил такова нещо“, каза още директорът на благоевградската болница и допълни, че се очаква в понеделник да завърши вътрешната проверка.

От районната прокуратура в Благоевград казаха, че е образувано досъдебно производство във връзка със сигнал за изписаното със счупен крайник от държавната болница бебе. На този етап има много неизяснени обстоятелства, каза районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки и допълни, че към момента не се установява виновно поведение на конкретно лице.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари