"Луфтханза" отменя още 2000 полета

0
Отменените полети са в допълнение на вече анулираните 770 за периода 8-14 юли
Отменените полети са в допълнение на вече анулираните 770 за периода 8-14 юли Снимка: АП

Отменените полети са в допълнение на вече анулираните 770 за периода 8-14 юли

Германската авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa) обяви, че отменя още 2000 полета, планирани за извършване през лятото от летищата във Франкфурт и Мюнхен, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Като причини за отмяната се сочат продължаващия недостиг на персонал, планирани стачни действия и проблемите, създавани от все още неотшумялата напълно пандемия.

"Луфтханза" прави всичко възможно, за да изпълнява полетите си и наема допълнителен персонал, където това е възможно. Но планирани стачки, метеорологични аномалии и, в частност, повишаването на случаите на коронавирусна инфекция създават допълните проблеми на системата", се посочва в специално изявление на компанията, цитирано от в. "Билд".

Отменените полети са в допълнение на вече анулираните 770 за периода 8-14 юли. Те са били насрочени най-вече за изключително натоварените следобедни и вечерни периоди.

Въпреки проблемите с персонала и многото отменени полети, летището във Франкфурт съобщи, че през юни е било налице увеличение на пътникопотока, предава ДПА.

През най-голямото германско летище са преминали около 5 милиона души, което е с 400 000 повече, отколкото през май, сочат данни на оператора "Фрапорт" (Fraport).

Това е най-големият брой пътници, регистриран на летището от началото на пандемията. Увеличението е със 181 на сто спрямо юни 2021 г., но същевременно с 24 на сто под нивата от юни 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари