Стачка в Италия отмени 1000 полета

1
Стачката е от 10:00 часа до 18:00 часа местно време
Стачката е от 10:00 часа до 18:00 часа местно време

Стачката е от 10:00 часа до 18:00 часа местно време

Стачка на летищния персонал спря стотици полети в цяла Италия , засягайки 250 000 пътници в едно от най-търсените туристически дестинации в света. Около 1000 полета, вътрешни и международни, бяха отменени в резултат на стачката на наземния екипаж, който настоява за нов колективен договор, шест години след изтичането на предишния, предава БНР.

Стачката е от 10:00 часа до 18:00 часа местно време. На летището в Рим бяха отменени около 200 полета, съобщиха властите. Полетите на компанията Malta Air, която извършва трансфери за популярни бюджетни превозвачи Ryanair, Vueling и Ita Airways, също бяха засегнати, след като пилотите се присъединиха към протеста.

На летищата в Милано бяха отменени около 150 полета, докато десетки други бяха приземени в Торино и Палермо. Министърът на транспорта Матео Салвини призова стачкуващите да проявят „здрав разум“, за да „не навредят на милиони други работници и туристи“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари