"Лудогорец" спечели 11-та поредна титла на България

0
Тимът от Разград победи с 4:1 на "Хювефарма арена"
Тимът от Разград победи с 4:1 на "Хювефарма арена"

Тимът от Разград победи с 4:1 на "Хювефарма арена"

Лудогорец спечели 11-а поредна титла на България.

Това стана факт, след като тимът от Разград победи с 4:1 Славия на "Хювефарма арена" и четири кръга преди края на плейофите са недостижими на върха в класирането. Играчите на Анте Шимунджа имат 67 точки, докато втория ЦСКА е с 53, след като по-рано днес стигна само до 0:0 срещу Левски, информира БГНЕС.

Словенецът Шимунджа е третият пореден чужденец, който ще става шампион с разградчани след Павел Върба (2020-а) и Валдас Дамбраускас (2021-а). През 2019-а, когато Лудогорец стана първи начело на тима бе Стойчо Стоев, който вече имаше една титла през 2014-а. През 2018-а треньор на зелените бе Димитър Димитров-Херо. Преди това в три поредни години Лудогорец триумфира с наставник Георги Дерменджиев (2017, 2016, 2015). Първите две титли са на сметката на Ивайло Петев.

През този сезон тимът беше воден от трима наставници. Сезонът започна с Валдас Дамбраускас, който бе сменен от Станислав Генчев, а през зимата дойде Шимунджа.

Изходът от срещата беше решен в рамките на 8 минути в средата да първото полувреме. Първо Гьоко Зайков си вкара автогол. Само две след това Бърнард Текпетей вкара първото си попадение в тази среща.

Ганаецът асистира за 3:0 в 22-ата минута, а за Тисера не беше проблем да отбележи първия си гол с екипа на разградчани. До края на полувремето още на два пъти Лудогорец можеше да накаже съперника си.

Текпетей вкара за 4:0 девет минути след началото на второто полувреме, пробивайки от дясно. Той елиминира и вратаря Вуцов и от много малък ъгъл успя да прокара топката във вратата му. Славия върна едно попадение в 78-ата минута чрез резервата Йон Бакеро, който беше изведен по прекрасен начин от Мартин Петков зад гърба на отбраната и завърши безупречно.

В 83-ата минута Матиас Тисера засече центриране от корнер не успя да пробие блестящия в този случай Светослав Вуцов. И това обаче беше достатъчно на Лудогорец, за да стартира празненствата по случай титлата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари