Ловци-мюсюлмани гърмят по глигани!

0
Свинското вкупом попадна на мушка, но на места, където не е на почит
Свинското вкупом попадна на мушка, но на места, където не е на почит

Свинското вкупом попадна на мушка, но на места, където не е на почит, съобщиhaskovo.net.

Слука в съботно-неделния лов на диви прасета са имали главно дружинки от райони с преобладаващо турско население, на което религията забранява консумацията на този вид месо.

„Не че ловците от Стамболовско и Минерално банско не гърмят с удоволствие глиганите, но го правят главно като изпитание на мъжествеността, а не като прелюдия към барбекю“, обяснява изданието.

Според традицията, отстреляната мръвка се раздава на християнски семейства, или на не чак толкова стриктни във вярата.

Най-голям кахър какво да правят с месото имат в село Караманци, чиято дружинка била споходена от безпрецедентен късмет в първия ден от ловния сезон. Пред двуцевките на авджиите се изредили цял батальон диви прасета и много паднали под точния мерник на стрелците.

Камено пропищя от набезите на циганския клан Фотеви

Бургаската полиция задържа банда криминално проявени лица за серия от кражби, извършени на територията на Община Камено. Крадците буквално са хваната по „бели гащи”, като ченгетата намерили в тях голяма част от задигнатите вещи. Сред арестуваните са трима членове на известния цигански клан – Фотеви, научи flagman.bg.

В момента в ареста се намират 36-годишният Красимир К., 25-годишният Нанчо Р., 42-годишният Румен Фотев, 25-годишният Цонко Фотев и тяхната братовчедка Катя Фотева, на 25 години. И петимата задържани са криминално провени и осъждани за кражби.

Бандата атакувала предимно къщи на територията на селото, в което живеели – Свобода. Те били арестувани след кратко разследване, тъй като цялата община пропищяла от набезите им.

Бандитите задигали, каквото им падне – от инструменти до техника като телевизори, мобилни телефони, DVD плейъри и велосипеди. Техни жертви станали и хора от Българово и бургаския квартал „Долно Езерово”.

Циркови артисти угасиха пламнал автомобил в Русе

Инцидентът е станал тази сутрин около 8 часа на едно от най-оживените кръстовища в кв. “Дружба 3“. За щастие няма пострадали хора, информираdunavmost.bg.

В лекия автомобил „Форд“ са пътували собственичката и 74-годишната й майка, която е отивала на лекар. При пускане на отоплението в колата тя е започнала да пуши. Шофьорката е отбила встрани и докато излезе с майка си, колата е била обхваната от пламъци. Само един шофьор се е опитал да помогне, но без резултат.

На помощ са се притекли обаче артистите от цирк „Балкански“, които са били от другата страна на кръстовището. Те са прибирали оборудването си, когато са видели пламъците.

Артистите са отишли със собствената си пожарна, за да угасят колата. Те разказват, че е имало огромно задръстване и никой не е дал път на полицията и пожарната, за да могат да пристигнат навреме на мястото на инцидента. Колата е изгоряла напълно, но пострадали няма. За щастие тя е била дизелова, а не с газова уредба.

Пешеходна пътека стои недовършена във Варна над месец

Пешеходна пътека, начертана само на едното пътно платно, чака да бъде довършена повече от месец, съобщава petel.bg. Тя се намира точно зад Катедралата и води към Градската болница и Централната поща. Бул. „Съборни“ беше изцяло преасфалтиран, след което бе нанесена отново пътната маркировка, но наполовина.

„Мястото е възлово, тъй като от двете страни на тротоарите се намират всички спирки както за автобусите, така и за тролеите. Много е натоварено. Все пак това е център, какво е това безхаберие“, коментират граждани.

Голяма част от варненци се възмущават и заради това, че „легналите“ полицаи все още не са поставени на местата си.

„На червения площад, пред Винса, където минават ученици студенти е безкомпромисно толкова време да няма хоризонтални ограничители на скоростта“, жалват се хората.

Източник: Ureport
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари