Логистиката и нейното значение за развитието на транспортния бизнес

0
Корпоративните мениджъри по традиция гледат на логистиката като на нещо задължително
Корпоративните мениджъри по традиция гледат на логистиката като на нещо задължително

Корпоративните мениджъри по традиция гледат на логистиката като на нещо задължително, което си има своята стойност и не може да бъде подценявано.

Все пак най-добре представящите се компании в транспортния бизнес вече признават, че веригата за доставки и логистика е много повече от това. Логистиката и качествената работа, която тя извършва, могат да бъдат източник на конкурентно предимство.

Тази стратегическа промяна отваря значителни възможности за икономически растеж и дивиденти, особено за доставчиците на логистични услуги. Основните предизвикателства за доставчиците са свързани с корпоративната стратегия и правилния организационен модел. Водещите доставчици на логистични услуги превъзхождат своите конкуренти, най-вече в разбирането си на нуждите на ключовите клиенти, както и на „вникване“ в „поведението“, което е характерно за съвременните потребители. Така се стига до изграждането на солидна стратегия и определяне на най-ефективния търговски подход и принос.

Естествено, най-добрите транспортни фирми са съоръжени и с ефективна логистична работа. Тя осигурява по-добър, качествен и бърз достъп, до различните пазари в световен мащаб. Това се отнася и за родните компании, като транспортна фирма София или транспортна фирма Варна например, които са възприели надеждността, като своя основна философия и начин на работа.

Логистичните услуги са достатъчна гаранция, за да бъде осигурена качествена връзка между отделните търговски пазари и техните функции. Все пак транспортните фирми са много повече от обикновени превозвачи, извършващи доставки до определени точки на Стария континент или останалите части на света.

Транспортните услуги са важен елемент от характеристиките на всяка икономика, без значение от нейния актуален ръст или особености. Връзката между отделните държави е гаранция, че се осъществява, не само ефективна туристическа дейност, но и достатъчно добри търговски отношения, без които не можем да си представим развитието на съвременната икономика. Именно в съвременния свят, в който основна роля играе и глобализирането, транспортните връзки са повече от добър повод да се „скъси“ дистанцията

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари