17-годишен младеж се предаде на полицията в Германия

0
Момчето твърди, че е един от извършителите на нападението в петък срещу евродепутата Матиас Еке
Момчето твърди, че е един от извършителите на нападението в петък срещу евродепутата Матиас Еке

Момчето твърди, че е един от извършителите на нападението в петък срещу евродепутата Матиас Еке

Младеж на 17 години се предаде днес на властите в Германия, твърдейки, че е един от извършителите на нападението в петък срещу евродепутат от Германската социалдемократическа партия, което шокира страната, съобщи германската полиция, цитирана от Франс прес.

Младежът отишъл в полицията в Дрезден, Източна Германия, и заявил, че е "нападателят, който е ударил политика от ГСДП", партията на канцлера Олаф Шолц, докато той е разлепвал плакати за европейските избори през юни, се казва в изявление на полицията, предаде БТА.

Matthias Ecke / Facebook

Евродепутатът Матиас Еке, водач на листата на ГСДП в провинция Саксония за евроизборите през юни, е бил пребит от четирима неизвестни нападатели на улица в Дрезден. Тежко ранен, 41-годишният политик е трябвало да бъде хоспитализиран и да претърпи операция, съобщават от партията му.

Непосредствено преди нападението 28-годишен мъж, който лепил плакати на партия "Зелените" на същата улица, също е бил пребит "с юмруци и крака" съобщи полицията, която подозира, че става дума за една и съща група нападатели.

Германският канцлер Олаф Шолц осъди вчера нападението срещу Еке, като заяви, че нападенията срещу служители на изборна длъжност "застрашават" демокрацията. "Никога не трябва да приемаме подобни актове на насилие", добави канцлерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари