Израелската полиция нахлу в офиса на "Ал Джазира" в Йерусалим

3
Правителството иска да закрие местните канали на медията
Правителството иска да закрие местните канали на медията Видео: Ройтерс

Правителството иска да закрие местните канали на медията

На 5 май израелската полиция нахлу в хотелска стая в Йерусалим, използвана от Al Jazeera като неин фактически офис, след решението на правителството да закрие местните канали на притежаваната от Катар телевизия. Това са съобщили израелски служител и източник от Al Jazeera пред Reuters, предаде агенция Фокус.

Кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху изключи мрежата, докато трае войната в Газа, с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

Al Jazeera нарече този ход "криминално действие" и отхвърли обвинението, че мрежата заплашва израелската сигурност, като "опасна и нелепа лъжа", която излага на риск нейните журналисти. Тя заяви, че си запазва правото да "предприеме всички правни стъпки".

Мрежата критикуваше военната операция на Израел в Газа, откъдето правеше денонощни репортажи за войната.

"Подстрекателският канал Al Jazeera ще бъде закрит в Израел", написа Нетаняху в социалните мрежи след единодушното гласуване на кабинета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Свенлив
    Свенливо се пропуска новината, че кредитори на Израел са започнали да се изнервят и да водят редици разговори с тях. Странно е, но това става в синхрон и с кредитори на Украйна. Тия новинки ще ги прочетете утре-вдругиден, като поизтрезнеят "журналистите".
  • 7
    4
    Росен Гацов
    Типичен пример как жертвата винаги се превръща в насилника си. Преди 80 години Хитлер цензурираше медии и избиваше цивилни, днес еврейте правят същото. Затова Затова Ийсус е казал: "Обичай врагът си", за да не се превърнеш в него, добавям аз.
  • 1
    3
    Moni levi
    А дано и в моя анус да влязат еврейските нацисти, там се побира цял офис на Анал Джазира!
  • 0
    2
    Moni Levi
    Правилно,закривай ги тези мрьсни ислямски дрипльовци,да се махат.
  • 1
    1
    !@#$
    Нещата стават обаче много шарени и напрегнати за Израел. Съвсем официално доставките на оръжие от щатите е блокирано за неопределен период от време. Байдън излезе с доста остра позиция. Нетаняхо му се озъби. Играта загрубява. И това, че евреи държат някакви финанси в ръцете си не означава абсолютно нищо. Особено в момента в който няма от къде да си купиш срещу хартийките /пък дори и златото/ необходимите ти ресурси. Светът е вече променен, просто огромна част от хората не са го разбрали.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари