Лионел Меси изравни уникален рекорд на световните първенства

0
Капитанът на Аржентина вече има 25 участия - също като Лотар Матеус
Капитанът на Аржентина вече има 25 участия - също като Лотар Матеус Снимка: Getty Images

Капитанът на Аржентина вече има 25 участия - също като Лотар Матеус

Лионел Меси изравни рекорда на Лотар Матеус за мачове на Световни първенства. Капитанът на Аржентина вече има 25 участия, след като започва титуляр в полуфиналната среща с Хърватия на Мондиал 2022 в Катар.

Меси ще се опита да изведе родината си до финал на стадион „Лусаил“, като победи втория от предишното състезание през 2018 година, пише БТА.

35-годишният футболист е най-добрият голмайстор на Аржентина в надпреварата с 10 гола и е на една асистенция от изравняване на рекорда на Диего Марадона от осем на турнири за Световно първенство, който датира от 1966 г.

Той отбеляза и асистира за гол в три различни мача от даден Мондиал, включително два на този турнир (срещу Мексико и Нидерландия). От 1966 г. никой играч не е правил това в четири отделни срещи.

Меси може да получи еднолично рекорда за най-много двубои, ако участва за 26-и път в битката за третото място в събота или на финала в неделя.

Хърватинът Лука Модрич също стартира в полуфиналната среща. Така той стана едва четвъртият играч на 37 или повече години, който започва шест мача на Световно първенство, след Нилтън Сантос (Бразилия) през 1962 г., Дино Дзоф (Италия) през 1982 г. и Питър Шилтън (Англия) през 1990 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари