Личен лекар: Пациентите ни задават безумни въпроси по телефона

2
По думите на д-р Мирослав Спасов скриването на телефонните номера ще осигури повече време
По думите на д-р Мирослав Спасов скриването на телефонните номера ще осигури повече време Видео: NOVA

По думите на д-р Мирослав Спасов скриването на телефонните номера ще осигури повече време

Общопрактикуващите лекари са гръбнакът на здравноосигурителния модел. Ставаме все по-малко, а хората се обръщат към нас по всякакви поводи. Основният проблем, който се очертава в нашата дейност, е непознаването на правата и задълженията от страна на здравноосигурените граждани и нежеланието им да се запознаят как функционира системата. Това коментира личният лекар д-р Мирослав Спасов по NOVA.

В нашите кабинети ние получаваме хиляди безумни въпроси. До момента нашите телефони, които са публикувани, не се използват за решаването на здравни проблеми, а за хиляди безумни въпроси. Отправят се питания от типа - „болен съм, мога ли да дойда на преглед”, „какво ви е работното време”, „пребих се, може ли електронно направление”, поясни медикът.

Д-р Спасов подчерта, че 90% от телефонните обаждания в кабинетите на личните лекари са ангажирани с безумни въпроси. „Това е свързано и с невъзможността за адекватна преценка към кого да се обърнете. Скриването на телефонните ни номера ще ограничи безумните обаждания и ще ни освободи достатъчно време”, е мнението му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Емилия
    А Беше им удобно, по време на Ковид ,да ни лекуват по телефона,оффф!
  • 1
    8
    абе отворковци
    Личният ви лекар не е телефонист, когато вие му звъните за щяло и нещяло, на кушетката сигурно има болен и той преглежда! И какво, ще прекъсне прегледа да ви отговаря, щото вие сигурно сте с предимство?!? На който не му харесва личния, два пъти в годината може да си го сменя! Като не му се чака, щото сигурно е принц, да ходи на платен прием, там може и да не чака!
  • 4
    7
    ЕХААА
    А КАТО НЕ ИСКА ДА ГУБИ ВРЕМЕ ТОЗИ ЛЛ ДА СИ НАЕМЕ СЕСТРА, НА КОЯТО ДА ПЛАЩА ЗА ТАЗИ РАБОТА. АЛЧНИ КАТО...
  • 4
    6
    ЕХААА
    АМИ, НОРМАЛНО Е ДА ЗВЪННЕМ ДА ПИТАМЕ ДАЛИ МОЖЕ ДА ОТИДЕМ НА ПРЕГЛЕД И ПО КОЕ ВРЕМЕ Е УДАЧНО. НА МЕН ДЕСЕТКИ ПЪТИ МИ СЕ Е СЛУЧВАЛО ДА ОТИДА И ДА СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ЛИЧНИЯТ МИ ЛЕКАР Е НЯКЪДЕ НА ВОАЯЖ ПО СВЕТА ИЛИ ПРОСТО ДА ЧАКАМ С ЧАСОВЕ НЕ САМО ЗАЩОТО ИМА МНОГО ПАЦИЕНТИ, А ЗАЩОТО ТОЙ Е БИЛ АНГАЖИРАН И ЗАКЪСНЯВА. ПОВЕЧЕТО ПАЦИЕНТИ СА РАБОТЕЩИ ХОРА И ЗА НЕЩО ЕЛЕМЕНТАРНО НАПРИМЕР ЕДИН ДОКУМЕНТ ДА СИ ВЗЕМАТ ОТ ЛЛ, ТРЯБВА ДА СИ ПУСНАТ ОТПУСКА. ОТ ДЕН НА ДЕН ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАТЛАЧВАТ ТОВА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!
  • 0
    5
    Коко
    Този е смотани мьрзелив скапаняк!Утрепаняк,не е лекар!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари