Край с левчето за чадър и шезлонг в Бургас

0
Най-евтин ще е комплектът на цена от 3,60 лева
Най-евтин ще е комплектът на цена от 3,60 лева Снимка: Dunavmost / Архив

Най-евтин ще е комплектът на цена от 3,60 лева

Край на няколкогодишната практика на Северния плаж в Бургас с левчето за чадър и шезлонг, съобщава Черноморски фар.

От тази година цените за плажните услуги ще са най-разнообразни на най-големия бургаски плаж. Това коментира представителят на концесионера Симеон Цветков. Масово най-евтин ще е комплектът на цена от 3,60 лева.

„Ще има и зони, където ще се предоставят срещу минимална консумация в заведенията. Също така ще имаме и ВИП зони на места, където ще са по-добре оборудвани – с по-хубави чадъри и шалтета. Цената ще е със сигурност под 10 лева за комплект. Ще гледаме да има за всеки по нещо“, обясни той.

1000 чадъра и 2000 шезлонга минимум са предвидени за този сезон на Северния плаж. От тази година се връщат и старите изисквания за отстояние между отделните чадъри. По време на ковид пандемията имаше сериозни рестрикции.

„С подготовката вървим в доста добро темпо. Имаме места, където вече имаме разположени чадъри. Разполагаме в момента и пътеките за достъп, а тези дни предстои да се извърши обезпаразитяването, което е задължително“, коментира още Цветков.

До 1 юни всичко по плажа ще е готово, като тогава ще е и официалното откриване на сезон 2022. Вече има наети достатъчно спасители и медицински лица, които да се грижат за безопасността на плажуващите. В най-натоварените месеци юли и август 25 спасители ще следят зорко за опасности във водата. От миналата година са подменени душовете по целия плаж. Тази година ще бъдат поставени на същите места. Тоалетни има по цялата територия на плажа.

„Надяваме се сезонът да е добър, но ние нямаме някакви ясни очаквания. Ние не можем да очакваме какви ще са ни разходите от сега до средата на сезона, камо ли до края му. Очакванията ни по-скоро са да излезем над нулата наесен. Много са въпросителните – войната в Украйна, повишаването на цените на стоки и услуги. Като цяло иначе ще сме заети откъм спортни събития на Северния плаж. Ще има и фестивали, които досега не сме имали, отделно има и доста музикални събития, които са заявени. Надяваме се всичко да е наред и хората да са доволни“, заяви представителят на концесионера.

Агресивната реклама на турските и гръцките курорти у нас притеснява донякъде родните концесионери. В ковид пандемията родният турист масово заля черноморските курорти, но от тази година Гърция и Турция са отворили границите, отпаднаха и изискванията за сертификати. Нашенци вече започнаха да ходят в южните ни съседки, където сезонът започва и по-рано. Дали ще има достатъчно българи през този сезон и на кого ще разчитат, отговаря Цветков:

„Кой къде ще отиде на плаж е въпрос на личен избор. За жалост се наблюдава една тенденция на силна реклама на гръцките и турските курорти по нашите телевизии. От наша страна не съм забелязал да имаме някаква национална програма в тази посока – да доведем повече туристи по нашето Черноморие. Ще разчитаме на тези хора, които в предните години избраха Бургас за своя почивка, да се завърнат отново“.

Отдаващи апартаменти под наем в Бургас и региона се оплакват от отказани заявки от поляци и чехи. Според тях туристите от Централа Европа се отказват заради близостта ни до военните действия в Украйна. Надежда все пак има, че тази година ще се завърнат засилено английски и немски туристи. Вече се наблюдават организирани групи скандинавци, които са сред ранните туристи в Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари