Лена Бориславова: Вотът на недоверие уреди безплатно ефирно време за партиите

1
В навечерието на местните избори, Борисов си позволява да критикува правителството, коментира тя
В навечерието на местните избори, Борисов си позволява да критикува правителството, коментира тя Снимка: Мария Филева, БНР

В навечерието на местните избори, Борисов си позволява да критикува правителството, коментира тя

Вотът на недоверие, иницииран от опозицията срещу кабинета "Денков", претърпя неуспех, след като го подкрепиха едва 71 народни представители в лицето на БСП, "Възраждане" и ИТН. Зад кабинета застанаха парламентарните групи на двете управляващи фракции, както и депутатите от ДПС - общо 143 гласа.

Лена Бориславова от ПП обясни пред БНР, че дебатът около вота на недоверие е имал две функции.

"Да уреди безплатно ефирно време за партиите, които са организатори както на протестите, така и на самия вот на недоверие. Втората задача беше отново да се изговорят защитните тези на пропутинските фактори в енергетиката. Те дори си позволиха да пожелаят на българския народ тежка зима, за да се види колко е страшно без тези руски икономически интереси в сферата на енергетиката".

ПП и ДБ често са оставяни сами да водят тези битки, които не са популярни и са трудни за разбиране от засегнатите лица, въпреки че са неизбежни, каквито са дебатите в сектор „Енергетика“, посочи тя.

"В навечерието на местни избори сме и Борисов прави избори. Той си позволява да критикува правителството. В същото време знае, че не може да го бутне преди местния вот. Ако дори частица от това, в което ни обвиняваше по време на предизборните си обиколки, беше вярно - че хазната е празна и държавата е зле финансово, неговата партия днес не трябваше да гласува по този начин. Или на Борисов не му пука за задлъжнялостта на държавата, или нищо от това не е вярно, но трябва да каже нещо на електората си".

Държавата е финансово стабилна - покриваме дефицита от 3%, имаме над 10 милиарда като резерв, посочи Бориславова.

Тя коментира възможността при ротацията да бъдат посочени и министри от ДПС.

"Имаме разбирателство с Мария Габриел. Тази сглобка функционира заедно с ГЕРБ. Министри се предлагат от тези две формации. Любопитно ми е по какъв критерий господин Борисов преценява дали един министър се справя добре, или не. Интересно ми е как на тях са отговаряли министри като Дани Кирилов и Вежди Рашидов. Важно е да се стъпи на качествени измерители и критерии, когато се прави оценка. ПП ще направи такава за работата на министрите. Никое министерско място не е бетонирано за дадено лице. Важно е да имаме резултати".

Това, че господин Пеевски изглежда като говорител на правителството, е част от опита му да провокира, заяви Лена Бориславова.

"Той провокира онези поддръжници на ДБ и ПП, които години наред са били против управлението на ГЕРБ с ДПС. В момента генерирането на тези визуализации, дори физически по-близо до наши представители, имат тази основна цел. Нито ГЕРБ, нито ДПС имат интерес в навечерието на местни изборите правителство, доминирано от ПП-ДБ, да изглежда добре. Хората трябва да следят дали се движим по програмата, заради която са ни изпратили в НС. Не сме приели нито един законопроект, който да не отговаря на предизборната ни програма. По ключови решения господин Борисов не се появява и не участва, за да може друг партиен лидер да бъде записан, застанал по-близо до ПП-ДБ. Докато се правят верните неща, ние няма с какво да противодействаме на подобен начин на работа".

Средата, в която се налага да работим, е доста враждебна, подчерта Бориславова.

"Има силно противодействие на кръгове, които не искат да се промени статуквото".

Много беше направено през последната година и половина, откакто съществува ПП, смята тя.

Не съм съгласна да направим кабинет с "опитни кадри и професионалисти“, каквито постоянно ни се предлагат от ГЕРБ, посочи още Бориславова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    123
    Лазера е играл по мустакаааааа Леноооо, мама ти и мендил продажен. С него беше по-секси. Ама понеже си тъпа тръба го изпържи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари