Лекари отстраниха миома с размерите на бебе

0
Доброкачественият тумор е надхвърлял 4 килограма
Доброкачественият тумор е надхвърлял 4 килограма

Доброкачественият тумор е надхвърлял 4 килограма.

Миома с размер, надхвърлящ средното тегло на новородено бебе, отстраниха лекари от столична болница.

Пациентката не е потърсила лекарска помощ в продължение на две години, тъй като не е оценила единствения симптом – напълняване в областта на корема.

От лечебното заведение уточняват, че жената е припаднала на работното си място и търси лекарска помощ след голяма кръвозагуба. Едва тогава се установява заболяването – огромен миомен възел.

Веднага след постъпването в болницата са направени две спешни кръвопреливания заради наличен анемичен синдром, който много често съпътства миомната болест.

След двучасова операция лекарите отстраняват близо 4-килограмово образувание. Пациентката е настанена в реанимацията на болницата и е в стабилно състояние

„Случаи като този ни карат да напомняме на българската жена, че редовният профилактичен гинекологичен преглед има за цел ранна диагностика на заболяванията и в повечето случаи 100% излекуване при навременна диагностика“, коментира Д-р Ваня Атанасова.

Миома на матката е най-разпространеният доброкачествен тумор при жените. Близо 40% от българките в репродуктивна възраст страдат от това заболяване, което често става причина за затруднения при забременяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари