Латвия удължи извънредното положение до 11 януари

0
Латвийското правителство реши да засили и допълни съществуващите ограничения
Латвийското правителство реши да засили и допълни съществуващите ограничения Снимка: LETA / Edijs Pālens

Латвийското правителство реши да засили и допълни съществуващите ограничения

Правителството реши да въведе засилен граничен контрол, така че всички влизащи в републиката да попълват електронни въпросници и да отговарят на изискванията за самоизолация.

Извънредното положение, въведено в Латвия във връзка с пандемията, е удължено до 11 януари. Решението е взето на съвместно заседание на правителството на републиката и Съвета за управление на кризите, предаде ТАСС.

Премиерът Криджанис Каринс заяви след срещата, че ситуацията с разпространението на коронавирус в Латвия е изключително сериозна, във връзка с което правителството е принудено да удължи извънредното положение и да затегне ограниченията, за да намали контактите между хората и да прекъсне веригата на инфекцията.

"Основното решение, взето днес, е удължаването на извънредното положение до 11 януари. В същото време се връщаме към старата наредба, че "двама души трябва да са на отстояние от 2 метра навсякъде". Ограничаваме доколкото е възможно контактите между хората", каза той.

Латвийското правителство също реши да засили и допълни съществуващите ограничения.

Според решението на кабинета на министрите маските за лице отсега нататък трябва да се носят задължително навсякъде, включително на работното място, с изключение на дома. В Латвия е забранено провеждането на частни събития, а хората могат да се срещат само в рамките на едно и също домакинство.

Латвийското правителство реши да въведе засилен граничен контрол, така че всички влизащи в републиката да попълват електронни въпросници и да отговарят на изискванията за самоизолация.

Първият случай на коронавирусна инфекция в Латвия е регистриран на 2 март. Оттогава в страната са идентифицирани 17 687 заразени, 210 от тях са починали, 1806 пациенти са се възстановили, а в момента броят на хоспитализираните е достигнал критично ниво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари