Проф. Ива Христова: Далеч сме от пика на настоящата COVID вълна

0
Сега е моментът за някои ограничения, за да се забави темпът на нарастващите случаи
Сега е моментът за някои ограничения, за да се забави темпът на нарастващите случаи

Сега е моментът за някои ограничения, за да се забави темпът на нарастващите случаи

Нови мерки срещу разпространението на пандемията от COVID-19 влизат в сила от днес. В шест области връщат маските в здравни, лечебни и социални заведения.

Според проф. Ива Христова, която е директор на Националния център по заразни и паразитни болести, в мерките няма нищо ново. Тя обясни в ефира на „Здравей, България” по NOVA, че досега те са били силно препоръчителни, но с нарастването на броя заразени, стават задължителни.

„Далеч сме от пика, но е много късно, когато си близо до него, да прилагаш мерки”, категорична беше проф. Христова.

Тя подчерта, че сега е моментът за някои ограничения, за да се забави темпът на нарастващите случаи. По думите на директора на НЦЗПБ неминуемо случаите на заразени с коронавирус ще се увеличават, но от нас зависи те да не стигнат твърде високи стойности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари