Лъскавите коли в Слънчака... се изпариха!

0
След проверките на НАП и полиция, баровците предпочитали вече да се движат с мерцедеси
След проверките на НАП и полиция, баровците предпочитали вече да се движат с мерцедеси

Луксозните автомобили изчезнаха от Слънчев бряг след масираните проверки на данъчни и полиция.

По улиците вече няма скъпи коли като Ferrari, Bentley и Bugatti, а баровците предпочитат да идват с по-старите си возила, които най-често са мерцедеси, заяви говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров, цитиран от Труд.

От началото на акцията само по летните курорти данъчните са проверили стотици собствениците на луксозни автомобили и над 20 от тях са подали коригиращи декларации за доходите.

„До края на летния сезон ще направим още поне 30 000 проверки на обекти по Черноморието. Очакваме да извадим на светло над 600 млн. лв. скрит оборот“, допълни говорителят на НАП.

Преди ден звеното за „Фискален контрол“ на НАП и Гранична полиция са хванали да укриват оборот четири заведения на един собственик, намиращи се в зоната след граничен контрол на летище Сарафово. Несъответствието в касите е за около 10 000 лв., а служителите над 50 пъти питали учудено данъчните „Вие как успяхте да влезете?“, разказа още Бъчваров.

Проверка е установила, че големите атракциони в Слънчев бряг също крият обороти. На един от тях само за 3 часа са хванали 1000 лв. неотчетени приходи, а според данъчните среднодневният оборот на такъв атракцион е 10 000 лв. „Това ще наложи да поставим и атракционите под постоянно наблюдение“, категоричен е говорителят на НАП.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари