КЗК глобява "Миле България" с 1,6 милиона лева

0
На веригите за битова техника са диктувани еднакви цени, отстъпки и промоции
На веригите за битова техника са диктувани еднакви цени, отстъпки и промоции Снимка: Фейсбук

На веригите за битова техника са диктувани еднакви цени, отстъпки и промоции

Комисията за защита на конкуренцията реши да глоби "Миле България" ЕООД с 1,6 млн. лева. Огромната санкция е, защото според КЗК фирмата, която е търговец на едро на електроуредите Miele, е спускала ценови листи на магазините, оторизирани да продават стоки на известната луксозна германска марка битова техника - ютии, прахосмукачки, печки, хладилници, съдомиялни и т.н.

Търговските вериги са получавали еднакви списъци с цени, отстъпки, промоции и срокове на намаленията и това е продължило с години - от регистрирането на "Миле България" през 2016 г., е установил антимонополният регулатор, предаде вестник СЕГА.

От дистрибутора на едро са пращали по магазините свои служители, които да проверяват дали се спазват спусканите параметри. Заради тежестта и продължителността на нарушението КЗК е решила да наложи максимално допустимата по закон санкция - 10% от оборотите на провинилото се дружество.

Още не е ясно дали глобата ще бъде наложена наистина, тъй като "Миле България" има право да обжалва акта на КЗК в съда в 14-дневен срок.

Решението на комисията заедно с обосновката се простира на 132 страници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    до запознатия
    Миле България са твърди мошеници. Уредите им нямат дори менюта на Български език. Имат меню на , Сръбски, украйнски, Турски...., все държави извън ЕС, но на Бг освен че отсъства, ами и не планират да въвеждат изобщо. Купуваш пералня за 4 бона и ако не разбираш горепосочените езици или английски ще си имаш немски паметник на труда за 4 бона. Миле България се управлява от някакви Гърци, които нямат грам общо с каквито и да било посланици. Ако някакъв шваб посланик се разкряка, то това било поредната груба намеса във вътрешните работи на Българска агенция за защита на конкуренцията и поредното газене на нашият суверенитет. Да си плащат глобата и да се превъзпитат малко.
  • 5
    1
    запознат
    Това е фирмена политика на Миеле в цял свят. Цените са им винаги еднакви без значение дали купуваш от тях директно или в магазин или онлайн. Сега ще трябва немският посланник да ни набива канчетата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари