Криминален психолог: В 90% от случаите бащите са потърпевши в родителския конфликт

0
Елеонора Йорданова е категорична, че мъжете често се подлагат на психически тормоз, за който те не говорят
Елеонора Йорданова е категорична, че мъжете често се подлагат на психически тормоз, за който те не говорят Снимка: bTV / стоп кадър

Елеонора Йорданова е категорична, че мъжете често се подлагат на психически тормоз, за който те не говорят

Детето винаги се въвлича в конфликта между съпрузите – то започва да чувства вина, като на един по-късен етап при него може да се наблюдават суицидни мисли и девиантно поведение. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV клиничният и криминален психолог Елеонора Йорданова.

За съжаление детето се превръща в инструмент на единия родител, след като мъжът и жената се разделят. Единият от родителите иска да задоволи своите нарцистични потребности и използва детето като оръжие, за да нарани другият родител. Това е често срещано при синдрома на Медея – там детето се използва като инструмент, какъвто е и последният случай с Пейо Пеев“, поясни тя.

Елеонора Йорданова поясни, че познава вторият мъж в този трагична история – мъжът, които претендира за бащинството на второто дете. По думите ѝ Велико Минков се бори за родителските си права вече няколко месеца.

Децата съвсем правилно са изведени от семейната среда и те са дадени на родителите на Пейо Пеев. Докато траят следствените действия Габриела и нейната майка не биха били годни да гледат тези деца. Все пак става дума за тежко престъпление – убийство“, каза още тя.

Криминалният психолог посочи също така, че в 90% от случаите бащите са потърпевши, защото родителските права се присъждат от съда на майките. Тя е категорична, че мъжете често се подлагат на психически тормоз, за който те не говорят. „Тази стигма в обществото ги води към развиването на зависимости и самоубийства“, допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    До Русенец
    Май натам отиде работата за съжаление.
  • 3
    2
    Криминалния психолог
    не знае, че трябва първо да изглежда като професионалист, а този вид на точно този криминален психолог е доста несериозен. Очаква се законите да се променят и 90 % от майките да са ощетени, защото родителските права да се присъждат на бащата ? Какви мисли за самоубийства? Ако това беше вярно, при днешното високо равнище на разводи и раздели, всеки ден щеше да има по няколко случая. В крайна сметка имаме доста неиздържани статия и специалист. С каква цел?
  • 3
    1
    Русенец
    Бял мъж, източно европеец, хетеросексуален е най низшето същество в евроатлантизма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари