Кражби от електромрежата оставиха 50 000 домакинства без ток

0
От началото на годината са регистрирани 33 изключвания на електропроводи средно напрежение, вследствие на посегателства на обекти от мрежата
От началото на годината са регистрирани 33 изключвания на електропроводи средно напрежение, вследствие на посегателства на обекти от мрежата Видео: Кис13

Кражби на съоръжения от електроразпределителната мрежа са оставили без ток над 50 хиляди домакинства и фирми през 2015 година на територията, обслужвана от Енерго-про в Североизточна България.

От началото на годината са регистрирани 33 изключвания на електропроводи средно напрежение, вследствие на посегателства на обекти от мрежата в областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград, съобщава Кис13.

Съоръженията, които са станали обект на набези, са били най-често медни и алуминиеви проводници от въздушната мрежа, електромери и различни видове трансформаторни системи.

Сред откраднатите съоръжения е имало и съвсем нови, за са били инвестирани средства през последните 2-3 години.

Освен че нанася материални щети, кражбата на електросъоръжения вреди на сигурността и безопасността на захранването и се създават рискове за живота и здравето на хората.

Кражбата на нулев проводник, например, води до подаването на високо напрежение към домовете на хората, от които се повреждат електроуреди и битова техника.

По данни от електроразпределителното дружество в североизтчона България, общата продължителност на времето, през което хората са останали без ток в резултат на кражбите, е над 116 часа.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари