Костадин Ангелов: Голям проблем е, че родителите не искат да тестват децата си

1
По думите на здравния министър целта е по-дълга присъствена форма на обучение
По думите на здравния министър целта е по-дълга присъствена форма на обучение Снимка: БГНЕС / Архив

По думите на здравния министър целта е по-дълга присъствена форма на обучение

Целта на идеята на здравните власти за тестване на учениците е по-дълго да има присъствена форма на обучение. Това заяви пред журналисти здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Той призна, че нежеланието на родителите да изследват децата си за COVID-19 е голям проблем. Министърът обясни, че при антигенен тест не се взема кръв, а само материал от носа с четчица, съобщи NOVA.

Ангелов посочи още, че ваксината на AstraZeneca ще се прилага и на пациенти над 55 години, тъй като това били европейските препоръки. Вчера беше решено количеството, пристигнало от нея, да бъде поставено като първа доза, за да се ускори ваксинацията.

По думите му има известно нарастване на заболяемостта и ще се изчака до четвъртък, когато ще има данни за двуседмичния период.

Четвъртата фаза на ваксинационната кампания у нас ще обхване хората с хронични заболявания, както и тези на възраст над 65 г. Имунизацията ще се осъществява в кабинетите на личните лекари или от мобилни екипи. Това обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който присъства на първата копка на нов обект на Спешната помощ в град Бяла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари